پدیده تراول

ویزای شینگن (Schengen Visa)

یکی از معروف‌ترین انواع ویزا است و افرادی که قصد سفر به کشورهای اروپایی را دارند با آن مواجه شده‌اند.

شینگن به مجموعه کشورهای اروپایی گفته می‌شود که تحت پیمانی با همین نام، قوانین یکپارچه‌ای را در راستای فعالیت‌ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند.

به سبب همین پیمان، تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه، جهت سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و ویزای جامع و واحد موسوم به «ویزای شینگن» هستند.

مسافران خارج از منطقه‌ شینگن می‌توانند با در اختیار داشتن ویزای شینگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند.

این ویزا بر اساس هدف سفر و مدت زمان اقامت دارای انواع مختلفی است و برای هر یک از انواع آن نیز مدارک خاصی باید ارائه شوند.

کشورهای حوزه شینگن

اگرچه شینگن اصطلاحی رایج در ایران است، اما در واقع تلفظ درست آن شنگن Schengen zone است.

ویزای شینگن

به طور کلی کشورهای شنگن شامل موارد زیر می‌شود:

اتریش

بلژیک

جمهوری چک

دانمارک

استونی

فنلاند

فرانسه

آلمان

یونان

مجارستان

ایسلند

ایتالیا

لتونی

لیختن‌اشتاین

لیتوانی

لوکزامبورگ

مالت

هلند

نروژ

لهستان

پرتغال

اسلواکی

اسلوونی

اسپانیا

سوئد

سوئیس

ویزای شینگن چه اخیاراتی را به دارنده آن میدهد؟

یک سفر ترانزیتی از طریق کشورهای عضو شینگن یا اقامت خودخواسته در آن‌ها که در یک دوره 180 روز بیش از 90 روز نخواهد بود («ویزای اقامت کوتاه مدت»)،

یک سفر ترانزیتی از طریق مناطق ترانزیتی بین‌المللی فرودگاه‌های کشورهای عضو شینگن («ویزای ترانزیت فرودگاهی»).

به طور کلی ویزای صادر شده به شما اجازه می‌دهد تا، در طول یک سفر، به هر کدام از کشورهای شینگن که می‌خواهید، به اندازه مدت اعتبار ویزایتان، سفر کنید.

اگر می‌خواهید بیش از 90 روز در یک کشور عضو شینگن اقامت کنید، یا در این کشورها شغلی به دست بیاورید یا کسب و کار، تجارت یا حرفه تخصصی خود را راه اندازی کنید، ویزای شینگن برایتان مناسب نخواهد بود.

ویزای شینگن

هم اکنون اتحادیه اروپا متشکل از 27 کشور اروپایی می باشد که در بین این تعداد، 16 عدد از کشورهای موجود در لیست عضو شینگن نیستند. ممکن است در سال های آتی اقداماتی جهت پیوستن این کشور ها به منطقه شینگن صورت بگیرد.

سوالات متداول و پرتکراری که در طول مصاحبه با سفارت کشور مقصد از متقاضی پرسیده می‌شود، رفته‌ایم.

1) قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه‌ی شینگن را دارید؟

2)آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل‌های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟

3)هدف از سفرتان چیست؟

4)هزینه سفر شما بر عهده‌ی کیست؟

5)آیا ازدواج کرده‌اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج کرده‌اید؟ شغل همسرتان چیست؟

6)آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می‌کنند؟

7)اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟

8)محل اقامتتان کجا خواهد بود؟

9)وضعیت سواد و تحصیلاتتان چگونه است؟

10)در چه شرکتی مشغول به کار هستید؟

11)کار شرکت و خودتان چیست؟

12)درآمد و حقوقتان چقدر است؟

13)آیا در طول سفرتان، کسی در محل کارتان جایگزین شما خواهد شد؟

14)آیا تاکنون به کشورهای دیگر سفر کرده‌اید؟

15)از کجا مطمئن باشیم که به وطن خود باز خواهید گشت؟

انواع ویزای شینگن را بهتر بشناسید

ویزای شینگن انواع مختلف و ضوابط متعددی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

۱. ویزای اتحادیه شینگن

Uniform Schengen Visas یا ویزای USV در واقع همان ویزای گردشگری یا ویزای توریستی شینگن است که با داشتن آن مجوز ورود به این منطقه به مدت ۹۰ روز در هر شش ماه به دست می‌آورید. تاریخ اعتبار این ویزا از زمان اولین ورود به محدوده شینگن محاسبه می‌شود. این نوع ویزا زیر مجموعه‌هایی نیز دارد:

ویزای نوع A شینگن:

با داشتن این نوع ویزا که Airport Transit Visa نام دارد، مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد. یعنی می‌تواند در فرودگاه یک کشور اروپایی، پرواز خود را به مقصد کشور بعدی که خارج از محدوده شینگن است عوض کند.

ویزای نوع B شینگن:

این نوع ویزا نیز در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کاربرد دارد و با داشتن آن مسافر اجازه دارد تا مدت پنج روز از خاک کشورهای شینگن عبور کند.

ویزای نوع C شینگن:

ویزای نوع C شینگن یک مجوز کوتاه مدت برای سفر به کشورهای این حوزه است. این ویزا به صورت یک بار ورود، دو بار ورود و چند بار ورود صادر می‌شود. با ویزای نوع C می‌توانید بدون محدودیت تا ۹۰ روز در هر شش ماه اقامت داشته باشید.

۲. ویزای اعتباری منطقه محدود

ویزای منطقه محدود که بیشتر در شرایط خاص، مثلا در مورد پناهندگان، صادر می‌شود و Limited Territorial Validity Visas نام دارد به مسافر اجازه می‌دهد در محدوده‌های مشخصی از منطقه شینگن سفر کند. این محدوده‌ها در زمان صدور ویزا مشخص می‌شوند و مسافر حق ندارد به مناطق دیگر سفر کند.

۳. ویزای ملی

National Visas برای افرادی صادر می‌شود که برای زمان مشخص و با هدف معینی قصد سفر به محدوده شینگن را دارند. ویزای ملی معمولا برای اهداف کاری یا تحصیلی صادر می‌شود. بسته به نوع این هدف‌ها ویزای ملی که ویزای نوع D نیز نامیده می‌شود، می‌تواند به صورت یک بار ورود یا چند بار ورود صادر شود و طبیعتا پس از پایان مدت اعتبار آن مسافر باید به کشور خود برگردد.

متقاضیان ویزای نوع D شامل گروه‌های زیر می‌شوند:

دانشجویان بین المللی که برای اهداف پژوهشی و پروژه‌های علمی برای مدتی کمتر از یک سال به محدوده شینگن سفر می‌کنند.

دانشجویانی که قصد گذراندن دوره های آموزشی یا پژوهشی در یکی از کشورهای منطقه را دارند. در این صورت ویزای یک ساله به آنها تعلق می‌گیرد که قابلیت تمدید نیز دارد.

افرادی که برای کار کردن یا پژوهش در موسسات معتبر به کشورهای شینگن سفر می‌کنند. در این نوع ویزا سوابق شخصی و خانوادگی فرد بررسی می‌شود.

ورزشکاران، هنرمندان و متخصصانی که برای اشتراک گذاری مهارت خود به شینگن سفر می‌کنند.

افرادی که به دلیل ضرورت‌های پزشکی نمی‌توانند منطقه شینگن را ترک کنند.

ویزای شینگن

برای گرفتن ویزا شنگن، چه شرایطی باید داشته باشیم؟

به طور کلی، هر کشوری که برای ورود اتباع خارجی به مرزهای خود ویزا تعیین می‌کند، به دنبال جذب توریست‌هایی هستند که در پرداخت هزینه‌های اقامت و استفاده از شرایط توریستی آن کشور، مشکلی نداشته باشند. اتحادیه اروپا هم برای گرفتن ویزای شینگن شرایطی تعیین کرده است. در صورتی که متقاضی این شرایط را نداشته باشد، درخواست ایشان رد می‌شود. شرایط گرفتن ویزای شینگن بدین صورت است:

۱. گردش حساب بالا و مناسب: گردش حساب متقاضی، بیشتر از هرچیزی برای افسر ویزای شینگن اهمیت دارد. برای درخواست ویزای شنگن، شما باید گردش حساب ۳ ماه آخر حساب بانکی خود را ارائه کنید. گردش حساب به مبالغ ورودی به حساب و خروجی از حساب گفته می‌شود و افسران ویزا شنگن، میانگین مبالغ ورودی و خروجی شما را در ۳ ماه اخیر محاسبه می‌کنند و براساس آن برای اعطا و یا عدم اعطا ویزا تصمیم گیری می‌کنند.

۲. مشخص کردن هدف سفر به منطقه شینگن: با مشخص کردن هدف سفرتان به منطقه شینگن، به افسر ویزا کمک می‌کنید که راحت تر برای اعطای ویزا به شما تصمیم گیری کند. اگر قصد سفر با اهداف توریستی را دارید، می‌توانید یک برنامه سفری شامل جزئیات بازدید از کشور مورد نظر به مدارک خود اضافه کنید.

۳. تمکن مالی مناسب: تمکن مالی متقاضی ویزا شینگن، ثابت می‌کند که متقاضی، مشکلی در تامین مخارج روزانه اقامت در این کشور، نداشته و در پرداخت این هزینه‌ها، از شخص دیگری کمک نمی‌گیرد.

مدارک ویزای شینگن

با توجه به قوانین سفارت کشوری که از طریق آن اقدام اخذ ویزای شینگن می‌کنید، تفاوت‌های جزئی داشته باشد اما به صورت کلی مدارک زیر را باید آماده داشته باشید:

📑 فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن (برای تکمیل این فرم می‌توانید از خدمات ویزای گروه ویزالند استفاده کنید.)

📑 اصل گذرنامه فعلی و گذرنامه‌های قبلی (گذرنامه باید حداقل تا شش ماه پس از تاریخ خروج از منطقه شینگن معتبر باشد. همچنین شما باید گذرنامه‌های قبلی به همراه ویزای الصاق شده در آن را تحویل سفارت دهید.)

📑 دو قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ (عکس‌ها باید دارای پس زمینه سفید باشند، چهره شخص کاملا در آن مشخص باشد و همچنین، بین چهره شخص و عکس ایشان، نباید تفاوت فاحشی دیده شود. همچنین بهتر است این عکس متفاوت از عکس پاسپورت و جدیدتر از آن باشد.)

📑 مدارک شغلی (مانند گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی، جواز کسب و …)

📑 مدارک مربوط به تمکن مالی از قبیل گردش حساب و اسناد ملکی (گردش حساب باید به لاتین و برای ۳ ماهه اخیر باشد وتمکن مالی هم نیز باید به یورو بیان شود)

📑 بیمه مسافرتی که نمایندهای معتبر در کشور مقصد داشته باشد (حداقل پوشش بیمه مسافرتی باید 30 هزار یورو باشد و کل مدت زمان اقامت در منطقه شینگن را باید پوشش دهد.)

📑 بلیط رفت و برگشت هواپیما (برای رزرو بلیط هواپیما، می‌توانید از خدمات ویزای گروه ویزالند استفاده کنید.)

📑 برگه تایید رزرو هتل (برای افرادی که دعوت نامه ندارند)

نمونه ویزای شینگن

این ویزا به صورت لیبل در پاسپورت متقاضیان الصاق می‌شود. این لیبل دارای یک سری اختصارات و کد هایی می‌باشد که می‌توانید معانی آن‌ها را در صفحه لیبل ویزای شینگن مشاهده کنید.

ویزای شینگن

تور مرتبط