پدیده تراول

ازبکستان یکی از کشورهای دیدنی در آسیای مرکزی است و به دلیل شهرهای سمرقند، بخارا و خیوه جاده ابریشم معروف است.

از لحاظ وسعت دوبرابر بریتانیا است، دارای میراث فرهنگی غنی و تاریخ طولانی است. جای تعجب نخواهید است اگر بدانید که این مکان خانه چهار مکان مهم میراث جهانی یونسکو و شش فهرست میراث فرهنگی یونسکو است. از میان چنین فهرستی غنی از جاذبه های دیدنی برای بازدید، ما تورهای دیدنی از این کشور را به شما پیشنهاد میدهیم

برای سفر به ازبکستان باید ویزا داشته باشید

مدارک ویزای ازبکستان

1) اصل پاسپورت

2) يك قطعه عكس

3) در صورت درخواست ویزا توریستی رزرو 7 شب هتل الزامی میباشد

آژانس پدیده بال ایران در ضمن اخذ ویزا اقدام به تهیه بلیط پروازهای خارجی به مقصد ازبکستان و رزرواسیون هتل های این کشور با ارایه واچر رسمی و همچنین بیمه مسافرتی جهت مسافرین محترم می نماید.

ازبکستان

ازبکستان ازبکستان (ازبکی: O‘zbekiston، به سیریلیک: Узбекистан) کشوری است در آسیای میانه، دارای مرز مشترک با کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، و قزاقستان. پایتخت این کشور شهر تاشکند است.

ازبکستان

مساحت خاک ازبکستان :

۴۴۷٬۴۰۰ کلیومتر مربع است (پنجاه و ششمین کشور از نظر وسعت).

زبان رسمی ازبکستان :

زبان ازبکی است.

تاریخ ازبکستان:

مردمان ایرانی‌تبار ساکنان اولیه منطقه ازبکستان را تشکیل می‌دادند.

زبان‌های قدیمی رایج در این منطقه زبان‌های ایرانی سغدی، خوارزمی و پارسی میانه بود. در سدهٔ دهم ميلادی، منطقهٔ کنونی ازبکستان جزیی از قلمرو سامانيان بود. منطقهٔ کنونی ازبکستان بعدها به ترتیب جزئی از حکومتهای غزنوی، سلجوقی، خوارزمشاهی، مغول، تیموری و ازبک شد. در سدهٔ نوزدهم میلادی، غرب و شمال ازبکستان زیر سلطهٔ خانات خوارزم ، و جنوب ازبکستان جزئی از خانات بخارا بوده‌است. خانات بخارا و خوارزم در سال ۱۸۶۶ زیر سلطهٔ روسیه درآمدند. شیبانی‌ها به مدت ۴۰۰ سال در ازبکستان حکومت کردند. پس از انقلاب اکتبر، در سال ۱۹۲۴ ، جمهوری ازبکستان (جزئی از اتحاد جماهیر شوروی) تشکیل شد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ،در سال ۱۹۹۱، ازبکستان به استقلال دست یافت.

جاذبه گردشگری ازبکستان

1) سمرقند

سمرقند

سمرقند

این شهر به عنوان یک میراث جهانی یونسکو شناخته می شود. سمرقند تصاویر دوران باستان را تداعی می کند و این شهر افسانه ای امروزه به عنوان شهری پر جنب و جوش است که سنت های خود را گرامی می دارد. قدمت سمرقند به ۳۵۰۰ سال پیش می‌رسد. شهر افروسیاب در قرن هفتم قبل از میلاد تأسیس شد.این شهر توسط اسکندر مقدونی و چنگیزخان فتح شد، پایتخت مجلل امپراتوری تیموری بود و نقش مهمی در توسعه معماری و هنرهای اسلامی داشت.

* میدان رجستان

* مقبره بی بی خانم و گور امیر

* مجموعه شاه زنده، افروسیاب

* رصدخانه الغبک را از دست ندهید.

2) بخارا

مرکز تاریخی بخارا برای چندین قرن پایگاه مهم الهیات و علوم اسلامی بوده است.

مرکز شهر به خوبی حفظ شده توسط یونسکو به عنوان یک شهر نمونه قرون وسطایی شناخته شد.

شهرسازی، توسعه شهری، اقتصادی و علمی بخارا تأثیر زیادی بر جهان اسلام در قرون وسطی گذاشت. قدیمی ترین بنای معماری آرامگاه اسماعیل سومونی است که قدمت آن به قرن دهم می رسد.

بخارا

به مدت هفت قرن تا قرن شانزدهم، این شهر با صدها مسجد و مدرسه یا مکان آموزشی، بزرگترین مرکز اسلامی برای مطالعه تصوف بود.

ابن سینا دانشمند مشهور جهان در نزدیکی بخارا به دنیا آمد و در آنجا بزرگ شد. زمانی که در بخارا هستید، توصیه می‌کنیم در اطراف شهر قدیمی قدم بزنید تا از میراث معماری آن لذت ببرید و خودتان را در حالتی تصور می کنید، که گویی به زمان قدیم سفر کرده اید

3) خیوا

خیوه اولین سایت میراث جهانی یونسکو در ازبکستان است که در سال 1990 با توجه به اهمیت آن در میراث استثنایی سنت های جاده ابریشم باستانی ثبت شد. ایچان کالا که به معنای واقعی کلمه قسمت داخلی شهر قدیمی است، توسط دیوارهای گلی ضخیم احاطه شده است. این بنا شامل 51 بنای تاریخی است و اگرچه حدود 250 خانوار هنوز خانه خود را در داخل خانه می سازند، اما بیشتر شبیه یک موزه در فضای باز است.

با نگاهی به مناره اسلام خوجه یا دیوارهای شهر، تصور اینکه قرن بیست و یکم است دشوار است.

در اینجا در خیوه است که محقق ع. خوارزمی، پدر جبر، متولد شد و الگوریتم ها را به جهانیان معرفی کرد. برای آشنایی با داستان هایی که در تاریخ این شهر جذاب وجود دارد، یک تور با راهنما داشته باشید.

4) شهريسبز

این شهر زادگاه فاتح بزرگ قرون وسطی امیر تیمور است. این بنا دارای آثار استثنایی از قرن 14 تا 15 است، اگرچه تاریخ آن به بیش از 2000 سال می رسد. مرکز تاریخی آن طرحی را از برنامه ریزی اولیه شهر تیموری حفظ کرده است.

امیر تیمور دستور داد که سرای کاخ سفید تابستانیو همچنین قبر خودش را بسازند.

کاخ تابستانی تیمورلنگ یکی از برجسته‌ترین آثار معماری تیموری بود. این روزها هنوز هم می‌توانید بقایای دروازه‌های بزرگ 65 متری کاخ را ببینید.

5)تاشکند

تاشکند پایتخت ازبکستان است و با 3 میلیون نفر جمعیت، بزرگترین شهر آسیای مرکزی است.

این کلان شهر بزرگ منعکس کننده توسعه تاریخی کشور از بناهای معماری با طراحی شرقی گرفته تا طرح خیابان های برنامه ریزی شده شوروی و ساختمان های مرتفع شیشه ای مدرن آن است. منطقه تاشکند مدرن قبلاً در قرن 5 تا 3 قبل از میلاد سکونت داشت.

نام آن عنوان "شهر سنگ" ترجمه می شود. چندین بار در تاریخ ویران شده است. آخرین خسارت ناشی از زلزله سال 1966 بود که بسیاری از آثار تاریخی باستانی آن تخریب شدند.

بنابراین تاشکند امروز یک شهر مدرن با طیف گسترده ای از رستوران ها و مراکز خریداست.

6) دریاچه آیدارکول و کوه نوروتا

آیدارکول دریاچه ای نیمه مصنوعی است که در نتیجه برنامه ریزی کشاورزی شوروی ایجاد شده است. در محل آیدرکول، زمانی دریاچه کوچک فصلی وجود داشت که در تابستان های گرم به طور کامل خشک می شد.

در تابستان 1969، آبهای بلند سیر دریا از سد مخزنی آبیاری سرریز شد و آب به دشت زیر آب سرازیر شد. امروزه این دریاچه مساحتی در حدود 4000 کیلومتر مربع را پوشش می دهد، طول آن 250 کیلومتر است و درست در وسط بیابان قیزیلکم قرار دارد.

این یک مکان منحصر به فرد برای خوابیدن در یوزهایی است که اطراف آن را صحرا احاطه کرده است و سوار بر اسب یا شتر می شود.

اگر می خواهید از حیات وحش ازبکستان دیدن کنید، امکان رانندگی بیشتر به کوه های نوروتا وجود دارد. مهمانخانه های محلی وجود دارد که می توانید یک شب در آنها اقامت کنید